1 κιλό γόπες μεγάλες ( εναλλακτικά σαβρίδια, κολιοί)
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζανι τσαγιού ξύδι δυνατό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι σκληρό
αλάτι
1 κλαδί αρισμαρί (δενδρολίβανο)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Αρνάκι Φρικασέ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΣΑΛΑΤΑ PANZANELLA...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΛΑΔΟΞΥΔΟ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
Πράσινη σαλάτα με τυρί και ξηρούς καρπούς ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΕ ΖΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 67 από 137  Επόμενη

ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ 4 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό γόπες μεγάλες ( εναλλακτικά σαβρίδια, κολιοί)
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζανι τσαγιού ξύδι δυνατό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι σκληρό
αλάτι
1 κλαδί αρισμαρί (δενδρολίβανο)

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις γόπες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατίζετε και τις αφήνετε λίγο να τις «πιάσει» το αλάτι και να στραγγίσουν.
2. Τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Τις βάζετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε το τηγανιτό ελαιόλαδο να κατεβάσει την θερμοκρασία του και το σουρώνετε. Το ξαναβάζετε στο τηγάνι και το ζεσταίνετε ελαφρά .
4. Ρίχνετε το ξύδι, το αρισμαρί και1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε λίγη ώρα μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και έπειτα περιχύνετε το μείγμα πάνω στις γόπες.
5. Τις σκεπάζετε με ένα καπάκι και τις αφήνετε για 3 ώρες να τις πιάσει το ξύδι και το αρισμαρί. Σερβίρετε τις γόπες σε θερμοκρασία δωματίου. Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 5-6 ημέρες εκτός ψυγείου.

Προηγούμενη Συνταγή 67 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.