1 κιλό σουπιές φρέσκιας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μάραθα, χοντροκομμένα
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΟΡΝΕ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Γαλατόπιτα με μακαρόνια ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με γαρίδες και βασιλικό ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΚΥΔΩΝΙ ΨΗΤΟ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 64 από 137  Επόμενη

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ 6 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό σουπιές φρέσκιας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μάραθα, χοντροκομμένα
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό και το κρασί. Τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά με και να πιουν το ζουμί τους.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μάραθα και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
3. Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για τουλάχιστον 20-25 λεπτά. (αν θέλετε λίγο πριν ολοκληρώσετε το ψήσιμο προσθέτετε το μελάνι μιας σουπιάς).
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Προηγούμενη Συνταγή 64 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

διονυσια 15-04-2009 04:23:44

ωραια συνταγη αλλα προσθεσε καιενα μαρουλι η γευση ειναι τελεια

Ιωάννα 19-11-2008 06:10:14

Πολύ ωραία η συνταγή!!! Μπορούμε ακόμα να προσθεσουμε στις σουπιές πολτο ντομάτας για να γινουν πιο ζουμερές!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.