500 γρ ωμές αξεφλούδιστες γαρίδες
1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύ σπόρο
4 κουταλιές λευκό αλεύρι
800 γρ μπάμιες από κονσέρβα κομμένες και στραγγισμένες
2 κουταλιές πολύ ελαφρό ελαιόλαδο με μια ιδέα σησαμέλαιο
180 τοματοπολτός ανάλατος από κονσέρβα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο
3 μίσχοι σέλερι κομμένοι
2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες
6 φλιτζάνια νερό
6 φούντες θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά ...
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΌ ΒΟΤΚΑ, KIMA KAI ΕΛΙΕΣ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 126 από 137  Επόμενη

Γαρίδες Gumbo 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ ωμές αξεφλούδιστες γαρίδες
1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύ σπόρο
4 κουταλιές λευκό αλεύρι
800 γρ μπάμιες από κονσέρβα κομμένες και στραγγισμένες
2 κουταλιές πολύ ελαφρό ελαιόλαδο με μια ιδέα σησαμέλαιο
180 τοματοπολτός ανάλατος από κονσέρβα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο
3 μίσχοι σέλερι κομμένοι
2 πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες
6 φλιτζάνια νερό
6 φούντες θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τη φλέβα από τις γαρίδες, φυλάγοντας τα κελύφη. Κόβουμε τις γαρίδες σε τρία κομμάτια και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε τα κελύφη σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό. Να σιγοβράσει επί λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε και φυλάμε το υγρό, για να βράσουμε το ρύζι.
3. Βράζουμε το ρύζι στο νερό από τις γαρίδες, μέχρι να απορροφηθεί ολόκληρο και το ρύζι έχει βράσει.
4. Βάζουμε το αλεύρι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ελαφρό σκούρο. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο για να φτιαχτεί μια ωραία, ψηστερή γεύση και σκούρο χρώμα για το gumbo μας.
5. Βάζουμε τις στραγγισμένες μπάμιες σε ένα μεγάλο πλαστικό σάκο. Βάζουμε το αλεύρι που έχει κρυώσει. Κλείνουμε την κορυφή του σάκου και τον κινούμε ώσπου οι μπάμιες να καλυφθούν τελείως από το αλεύρι.
6. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις αλευρωμένες μπάμιες από μισές κάθε φορά. Οι μπάμιες πρέπει να τηγανισθούν και να γίνουν τελείως καφέ. Συγκεντρώνουμε τις μπάμιες προς το ένα μέρος της κατσαρόλας.
7. Στο άλλο μέρος της κατσαρόλας, βάζουμε τον τοματοπολτό και μετά αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου ο τοματοπολτός να γίνει σκούρος καφέ. Αυτή είναι μια διεργασία καραμελοποίησης που ονομάζεται αντίδραση Maillard. Τώρα ανακατεύουμε τον τοματοπολτό με τις μπάμιες. Βάζουμε τις βρασμένες μπάμιες σε ένα πιάτο, ξύνοντας όλο το εύγευστο σκούρο κατάλοιπο του τηγανιού.
8. Βάζουμε το λάδι που εναπομένει στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο, ώστε να λιώσουν και να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τις μπάμιες και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά.9. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό, το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα και το καγιέν. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.10. Μόλις είναι έτοιμο για σερβίρισμα βάζουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Βράζουμε μόνο για 4 λεπτά. Οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν.
11. Για το σερβίρισμα, βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια πάνω από το ρύζι και από πάνω το gumbo γαρίδας. Ρίχνουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προηγούμενη Συνταγή 126 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.