2 κουταλιές σπόροι κύμινο
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά σπόροι από μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σπόροι κάρδαμο
1 κομμάτι 2 εκ. κανέλλα
1,5 κουταλιά μαύροι σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά σπόροι fenugreek
5 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
1,5-2 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές φυτικό λάδι
175-200 γρ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ψηλά μισά δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 κ.εκ. νερό
900 γρ γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες
1 κύβος από φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο με τις σκάρδες ξεχωρισμένες
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου αλεσμένοι
0,5 κουταλιά σκόνη κουρκούμη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Κοτόπουλο Πανέ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (PASTA DIABLO) ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
Αστακoμακαρονάδα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 127 από 137  Επόμενη

Γαρίδες Vindaloo 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές σπόροι κύμινο
2-3 ξεραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά σπόροι από μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σπόροι κάρδαμο
1 κομμάτι 2 εκ. κανέλλα
1,5 κουταλιά μαύροι σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά σπόροι fenugreek
5 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
1,5-2 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές φυτικό λάδι
175-200 γρ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ψηλά μισά δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 225 κ.εκ. νερό
900 γρ γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες
1 κύβος από φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5 εκ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1 μικρό κεφάλι σκόρδο με τις σκάρδες ξεχωρισμένες
1 κουταλιά σπόροι κολίαντρου αλεσμένοι
0,5 κουταλιά σκόνη κουρκούμη

Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τους σπόρους του κύμινου, του πιπεριού, του κάρδαμου, της μαύρης μουστάρδας και της τριγωνέλλας σε αλεστήρι του καφέ ή άλλο. Βάζουμε τα αλεσμένα μπαχαρικά μέσα σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μεγάλο βαρύ δοχείο πάνω από μια φλόγα μέσης έντασης. Βάζουμε τα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά τα κρεμμύδια ώσπου να γίνουν χρυσαφιά και τραγανά. Τα βγάζουμε με ένα πηρούνι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ. (Σβήνουμε τη φωτιά). Βάζουμε 2-3 ΚΣ νερό και λιώνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το πουρέ αυτό στα μπαχαρικά μέσα στο μπολ (αυτή είναι η σάλτσα vindaloo, που μπορεί να φτιαχτεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο).
3. Στεγνώνουμε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.
4. Βάζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα στο blender με 2-3 ΚΣ νερό και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομογενής κρέμα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το λάδι που απέμεινε στο δοχείο πάνω από μέτρια φλόγα. Όταν ζεσταθεί βάζουμε λίγες-λίγες τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τελειώνοντας τις βγάζουμε με μια πηρούνα και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Όταν γίνουν όλες, στο ίδιο λάδι βάζουμε την κρέμα τζίντζερ και σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κολίαντρο και την κουρκούμη.
6. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Βάζουμε το κρέας, ό,τι χυμούς έχουν μαζευτεί, την σάλτσα vindaloo και 225 κ.εκ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για μια περίπου ώρα ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Ανακατεύουμε μερικές φορές κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
7. Σερβίρεται πάνω σε άφθονο ρύζι.

Προηγούμενη Συνταγή 127 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.