12 καρύδια πράσινα
2 λίτρα απόσταγμα 45ο
1/2 ως 1 κιλό ζάχαρη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
MATOKE (Κένυα)...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
Κοκτέηλ αβοκάντο ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
Νερό με κίμινο (Jeera Pani) ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΕΛΙΑΣ (Ταπενάντ)...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ...
ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ...
Κουλούρια Σουσαμένια...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
FALAFEL...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ (Crema formaggio all' aglio)...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
Μπραντάδα ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...

Συνταγές » Ποτά
Προηγούμενη Συνταγή 5 από 10  Επόμενη

ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ 5 ψήφοι




 

Υλικά

12 καρύδια πράσινα
2 λίτρα απόσταγμα 45ο
1/2 ως 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση
Α. Παίρνουμε 12 καρύδια πράσινα, δηλαδή σχεδόν ώριμα αλλά όχι εντελώς. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βάζο (περιεκτικότητας 2-2,5 λίτρων), με 2 λίτρα απόσταγμα των 45ο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να μαλακώσει ένα μήνα και παραπάνω. Β. Διαλύουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 8 έως 10 σταγόνες από το μίγμα Α. Κρίνουμε έτσι τη δύναμη του μίγματος Α και επί πλέον την ποσότητα νερού που πρέπει να συμπληρώσουμε. Αν δεν είναι πολύ δυνατό αφαιρούμε. (1/2 κιλό ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό για 1 λίτρο του μίγματος Α) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προηγούμενη Συνταγή 5 από 10  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

κυκλαμινακι 14-01-2009 20:48:11

παρακαλω παρα παρα πολυ,αν καποιος ξερει,να μου πει πως γινεται το λικερ σοκολατας.ευχαριστω προκαταβολικα

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.