Χρησιμοποιείται για γαρνίρισμα σε πιάτα στιφάδου και πάπρικας και επίσης αποτελεί βασικό συστατικό γευμάτων του ενός πιάτου.
Υλικά
50 γρ. λαρδί
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι κατά τη γεύση
600 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Ζεσταίνουμε 30 γρ. λαρδί μέχρι να λιώσει και το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με τα αβγά, το γάλα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε ανακατεύοντας νερό, ώστε να πάρουμε μια μισομαλακή ζύμη. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν χαλαρά.
3. Βάζουμε λίγη ζύμη πάνω σε μια μικρή σανίδα κοπής, που την έχουμε υγράνει, και με ένα βρεγμένο μαχαίρι, κόβουμε μικροσκοπικά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Αυτά θα βράσουν σε 3 λεπτά περίπου, οπότε και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με καυτό νερό και τα αναμιγνύουμε με το υπόλοιπο λιωμένο λαρδί.
Συνταγή 3 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!