(*) ή ½ φλιτζ. γιαούρτι με χυμό ½ λεμονιού
(**) ή μαλακό τσένταρ ή μοτσαρέλα ή έμενταλ
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα ολόκληρα καλαμπόκια σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα που και που. Ξύνουμε τους σπόρους.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο στο βούτυρο για 2-3 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σχεδόν τρυφερό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Σ ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα και τη σκόνη τσίλι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί και το μίγμα καλαμποκιού. Tα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί των 2 λίτρων.
4. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 205°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει και να γίνει χρυσό σκούρο. Ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και το κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με τα τσιπς.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμπόκι κονσέρβας ή και 3 φλιτζ. κατεψυγμένο καλαμπόκι που το ψήνουμε στο φούρνο.
Συνταγή 1 από 19
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!