1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους to 180C.
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί του 1,5 λίτρου. Απλώνουμε το 1/3 από τις φέτες πατάτας στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε από πάνω 4 φέτες μπέικον. Αναμιγνύουμε τη ρικότα, 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα, το φασκόμηλο και το αλάτι και ρίχνουμε με κουταλιές το μισό από αυτό πάνω στο μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω το επόμενο 1/3 από τις φέτες πατάτας, 4 φέτες μπέικον και το υπόλοιπο μίγμα ρικότας. Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.
3. Χτυπάμε μαζί τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σκεπασμένο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το σκέπασμα και ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.
Συνταγή 1 από 10
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!