Περίπου 6 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
18 φρέσκες μαρίδες ή 16 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
500 γρ. χτένια
500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα, με το σώμα κομμένο σε λεπτά δακτυλίδια και με τα πλοκάμια στη θέση τους
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 λεμόνια, κομμένα σε κομμάτια
Ιταλική σος ταρτάρ (βλ. στα Πατέ-ντιπ)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΙΚΡΑ ΝΙΟΚΙ (Galuska) ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
Σάμαλι Νηστίσιμο ...
Αντζέμ πιλάφι ...
Μουσταλευριά...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Λαπάς ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ...
Κουλούρια Κανέλλας ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 137  Επόμενη

ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ0 ψήφοι




 

Υλικά
Περίπου 6 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
18 φρέσκες μαρίδες ή 16 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
500 γρ. χτένια
500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα, με το σώμα κομμένο σε λεπτά δακτυλίδια και με τα πλοκάμια στη θέση τους
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 λεμόνια, κομμένα σε κομμάτια
Ιταλική σος ταρτάρ (βλ. στα Πατέ-ντιπ)
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 7,5 εκ. λάδι στους 175°C.
2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο. Πασπαλίζουμε τα θαλασσινά με μπόλικο αλατοπίπερο. Σε μερίδες και με ενδιάμεσα σταθερή τη θερμοκρασία του λαδιού στους 175°C, αλευρώνουμε τα θαλασσινά, τινάζοντάς τα για να φύγει το πλεονάζον αλεύρι, και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν, περίπου για 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα ολόκληρα ψάρια και τις γαρίδες, 15 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα χτένια και τα καλαμαράκια. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε όπως γίνονται και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
3. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε με σος ταρτάρ.

Προηγούμενη Συνταγή 6 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.