Περίπου 6 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
18 φρέσκες μαρίδες ή 16 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
500 γρ. χτένια
500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα, με το σώμα κομμένο σε λεπτά δακτυλίδια και με τα πλοκάμια στη θέση τους
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 λεμόνια, κομμένα σε κομμάτια
Ιταλική σος ταρτάρ (βλ. στα Πατέ-ντιπ)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό και μουστάρδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
Κοχύλια με αστακοουρές ραγού σε σος λεμονιού ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 137  Επόμενη

ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ0 ψήφοι




 

Υλικά
Περίπου 6 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
18 φρέσκες μαρίδες ή 16 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες εγκάρσια στη μέση
500 γρ. χτένια
500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα, με το σώμα κομμένο σε λεπτά δακτυλίδια και με τα πλοκάμια στη θέση τους
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 λεμόνια, κομμένα σε κομμάτια
Ιταλική σος ταρτάρ (βλ. στα Πατέ-ντιπ)
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 7,5 εκ. λάδι στους 175°C.
2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο. Πασπαλίζουμε τα θαλασσινά με μπόλικο αλατοπίπερο. Σε μερίδες και με ενδιάμεσα σταθερή τη θερμοκρασία του λαδιού στους 175°C, αλευρώνουμε τα θαλασσινά, τινάζοντάς τα για να φύγει το πλεονάζον αλεύρι, και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν, περίπου για 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα ολόκληρα ψάρια και τις γαρίδες, 15 δευτερόλεπτα ανά πλευρά για τα χτένια και τα καλαμαράκια. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε όπως γίνονται και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
3. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε με σος ταρτάρ.

Προηγούμενη Συνταγή 6 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.