500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
150 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ, ντάναμπλου ή γκοργκοντζόλα)
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος άπαχη (προαιρ., καλύτερα να αποφεύγεται)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
5 κουταλιές καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 ματσάκι ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Σάμαλι ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΝΤΙΠ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ...
ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΟΣ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
Μουσταλευριά...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΠΡΑΣΙΝΑ...
Πέννες με χτένια, τομάτες και βασιλικό ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
GUACAMOLE ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ KΗ ΓΟΥΕΣΤ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ...
Λάχανο Βραστό...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 13 από 301  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ. ΚΑΡΥΔΙΑ2 ψήφοι




 

Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
150 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ, ντάναμπλου ή γκοργκοντζόλα)
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος άπαχη (προαιρ., καλύτερα να αποφεύγεται)
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
5 κουταλιές καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 ματσάκι ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ βάζoυμε το τυρί σε φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Λιώνoυμε το τυρί με πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και, μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται, και τα καρύδια.
3. Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, το ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμες τη ρόκα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα, συνοδεύοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Σημ. Προσοχή, πρέπει να τρώγεται φρέσκο, μόλις γίνει. Να μην κρυώσει, δεν ξανα-ζεσταίνεται

Προηγούμενη Συνταγή 13 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Γιωργιτσα 06-01-2009 20:12:09

υπεροχο απολαυστικο.ο συζυγοσ κ τα 8 παιδια μου το ζητησαν και για τισ επομενεσ μερεσ

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.