Ταλιατέλες ΑΛΦΡΕΝΤΟ (Βασική Συνταγή)
500 γρ. ταλιατέλες κοινές ή με αβγά
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Γαρίδες βραστές ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ...
Μπραντάδα ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ ...
ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ ...
Κοτόπουλο με κάρι ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΛΟ ΜΕΪΝ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 96 από 301  Επόμενη

Μακαρονάδα Αλφρέντο7 ψήφοι




 
Ο Alfredo ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη. Όπως όλοι οι μεγάλοι chef, είχε κι αυτός τους δικούς του τρόπους επίδειξης, όπως π.χ. να ανακατεύει τα μακαρόνια του με ένα ζευγάρι χρυσά πιρούνι και κουτάλι, που του είχαν χαρίσει οι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί της εποχής Mary Pickford και Douglas Fairbanks. Η μακαρονάδα αυτή είναι εξαιρετικά απλή, αλλά βασίζεται σε πρώτης τάξεως συστατικά και τρώγεται πάντα φρεσκοφτιαγμένη. Έτσι πρώτης ποιότητας πρέπει να είναι τόσο το βούτυρο, όσο και η φρέσκια κρέμα γάλακτος και το τυρί Παρμεζάνα, που το τρίβουμε πάντα ακριβώς την τελευταία στιγμή. Απορρίπτουμε επομένως κάθε ιδέα χρησιμοποίησης έτοιμου τριμμένου τυριού. Επίσης χρησιμοποιούμε ζυμαρικό της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Όσο για το είδος του, αυτό μάλλον δεν πρέπει να μας απασχολεί: Όλες οι μορφές και τα σχήματα ζυμαρικού, ξηρά ή φρέσκα, ταιριάζουν θαυμάσια με τη σάλτσα Alfredo. Τέλος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο στο πιάτο είναι πάντα καλοδεχούμενο. Για να παρασκευάσουμε μια ομοιόμορφη, πλούσια σάλτσα Alfredo πρέπει να έχουμε ετοιμάσει από πριν όλα τα συστατικά και μάλιστα στη σωστή θερμοκρασία και να τα έχουμε στη σωστή θέση: Στην τελευταία φάση της παρασκευής οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι γρήγορες και ακριβείς. Γενικά φροντίζουμε να τηρούμε τις ποσότητες, όπως δίνονται στη συνταγή που εφαρμόζουμε. Εναπόκειται όμως σε μας να τις αυξομειώσουμε, με σκοπό να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην προσωπική μας γεύση και το γούστο. Όπως φαίνεται από τα χρησιμοποιούμενα συστατικά η μακαρονάδα Alfredo παραείναι πλούσια σε λιπαρά, τόσο μάλιστα που έχει χαρακτηρισθεί ως "έμφραγμα σε πιάτο", και το σχετικό αστείο μας προτρέπει "να μην πούμε στον καρδιολόγο μας ότι θα φάμε Alfredo απόψε!" Φυσικά κανείς δεν μας υποχρεώνει να την τρώμε κάθε μέρα, και να την απολαμβάνουμε από καιρό σε καιρό δεν είναι και προς θάνατο. Εκτός βέβαια αν ο γιατρός μας την έχει απαγορεύσει εντελώς. Κατά την επικρατούσα τάση μια τόσο απλή και γευστική μακαρονάδα δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει ολόκληρη χιονοστιβάδα παραλλαγών, που όχι μόνο πρόσθεσαν συστατικά κάθε είδους, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια, καβούρια, και μύδια, και λαχανικά, όπως ντομάτες, μπρόκολο, ελιές, μανιτάρια, μπιζέλι, κρεμμύδι, σκόρδο, καρύδια, διάφορα τυριά και μίγματα τυριών, αβγά, μυρωδικά διάφορα και μπαχαρικά, αλλά και προσπάθησαν να την κάνουν ελαφρότερη. Η μακαρονάδα Alfredo είναι μια αληθινή πηγή έμπνευσης και πρόκληση για καινούργιες δημιουργίες, που δεν πρέπει να περνάει αναξιοποίητη για κάθε γνήσια ενδιαφερόμενο για καινούργιες, ωραίες γεύσεις. Εφαρμόστε τις ιδέες σας στις συνταγές που ακολουθούν. Δεν είναι παρά λίγες, σε σχέση με το πλήθος αυτών που κυκλοφορούν.
Υλικά
Ταλιατέλες ΑΛΦΡΕΝΤΟ (Βασική Συνταγή)
500 γρ. ταλιατέλες κοινές ή με αβγά
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε αλλά όχι τελείως.
2. Στο μεταξύ τρίβουμε ένα κομμάτι τυρί παρμεζάνα. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε μαζί με τη φρέσκια κρέμα και τη μισή παρμεζάνα. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι κατά τη γεύση. Κρατάμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει σαν κρέμα.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Προηγούμενη Συνταγή 96 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

stela 16-10-2009 01:31:43

den mporo na mpeno se auto to sait....olo i oreksi me anigi!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.