3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλιτζ.)
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο (2/3 φλιτζ.)
1 μίσχος σέλερι ψιλοκομμένος (2/3 φλιτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα (προαιρ.)
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια
3 κουταλιές τοματοπολτός ή 1 μικρή κονσέρβα σάλτσα τομάτας (250 γρ.)
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό ή ρίγανη
1/2 κουταλάκι λιωμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά ή κατά τη γεύση
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση (ξεκινάμε από 1 κουταλάκι αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται)
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες.
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες ή πένες ή και σπαγγέτι.

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΑΡΙΓΙΑΝΝΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
Madras Curry...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΒΟΛΒΟ ΜΑΡΑΘΟΥ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ...
Σαλάτα ζυμαρικων με ντομάτα και μοτσαρέλα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
Γλυκόξινες γαρίδες ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 165 από 422  Επόμενη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ 0 ψήφοι




 
Η έκφραση FRA DIAVOLO σημαίνει πιπεράτα πιάτα. Αναφέρεται στον «Αδελφό Διάβολο», ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό μοναχό και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη.
Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλιτζ.)
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο (2/3 φλιτζ.)
1 μίσχος σέλερι ψιλοκομμένος (2/3 φλιτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα (προαιρ.)
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια
3 κουταλιές τοματοπολτός ή 1 μικρή κονσέρβα σάλτσα τομάτας (250 γρ.)
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό ή ρίγανη
1/2 κουταλάκι λιωμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά ή κατά τη γεύση
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση (ξεκινάμε από 1 κουταλάκι αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται)
500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες.
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες ή πένες ή και σπαγγέτι.

Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρά τα κομμένα κρεμμύδι, σέλερι, καρότο και σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη σκουρύνουν, περίπου για 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθούν, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τοματοπολτό, μαγειρεύουμε χωρίς σκέπασμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα, περίπου για 30 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Αν οι γαρίδες δεν είναι βρασμένες, τις βράζουμε ή τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν (τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας πριν σοτάρουμε).
6. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 165 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.