1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ ...
ΤΑΛΙΟΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΓΚΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΨΑΡΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 46 από 125  Επόμενη

ΔΙΠΛΕΣ 4 ψήφοι




 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε ένα λάκκο, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί
2. Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές σε κάθε φύλλο.
3. Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις δίπλες και τηγανίζουμε γυρίζοντας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
4. Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μία σήτα ή στρατσόχαρτο. Αν θέλουμε, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι, για το οποίο βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα

Προηγούμενη Συνταγή 46 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.