1 αστακός μεγέθους της αρεσκείας μας
2,5 φλιτζ. χυμός λάιμ (ή λεμόνι)
από 1 κουταλιά μαϊντανός και φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένα
ταμπάσκο
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...
Μακαρόνια με κιμά ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
Άλιο ε Όλιο (Aglio e Olio) ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ (Gamberi ala bussara)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
Φύλλο για πίτες...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...

Συνταγές » Αφροδισιακά
Προηγούμενη Συνταγή 3 από 17  Επόμενη

ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ2 ψήφοι




 
Ο Etienne Marchand, από τους πρώτους Ευρωπαίους που έφθασαν στην Πολυνησία, περιγράφει στο ημερολόγιό του το 1791 τις Vahiné, τις γυναίκες της Πολυνησίας, ως καλλονές με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μακριά μαύρα μαλλιά δεμένα με λουλουδένιες γιρλάντες, που φορούσαν φούστες από φύλλα φοινικόδεντρου. Στις αναμνήσεις πολλών από τους πρώτους αυτούς επισκέπτες, πέρα από πλήθος άλλων ηδονικών εμπειριών, περιλαμβάνεται και ο αστακός που τους έφτιαχναν με το δικό τους τρόπο.
Υλικά
1 αστακός μεγέθους της αρεσκείας μας
2,5 φλιτζ. χυμός λάιμ (ή λεμόνι)
από 1 κουταλιά μαϊντανός και φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένα
ταμπάσκο
Εκτέλεση
1. Αν δεν διαθέτουμε μια Vahinè να μας ετοιμάσει τον αστακό μας, ζητάμε από τον ψαρά να αφαιρέσει το κρέας του αστακού από το κέλυφος.
2. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με τον χυμό λάιμ. Προσθέ-τουμε τα μυρωδικά και το αφήνουμε να «μαγειρευτεί» για 12 ώρες μέσα στη μαρι-νάδα.
3. Στραγγίζουμε καλά τη μαρινάδα (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τον αστακό για λίγο στον ατμό ή στο γκριλ.)
4. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με ταμπάσκο, καθένας κάνοντάς το όσο καυτερό θέλει.

Σημ. Αν αρχίσουμε το πρωί, το βράδυ ο αστακός είναι έτοιμος.

Προηγούμενη Συνταγή 3 από 17  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ 31-01-2009 06:20:57

ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΜΕΖΕΣ (ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!!!!)

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.