Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κοχύλια με αστακοουρές ραγού σε σος λεμονιού ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΠΟΥΡΕΣ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
...
ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ KΗ ΓΟΥΕΣΤ...
ΨΗΤΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ...


Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ  
ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ  
Απλό και νοστιμότατο: Ψητές γαρίδες, τραγανές πατάτες και προσούτο σε μια κατσαρόλα – όλα νοστιμισμένα με λεμόνι, σκόρδο και μια ιδέα καγιέν.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ  
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ  
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ  
Οι πέστροφες είναι ψάρια του γλυκού νερού, και εμείς, οι κάτοικοι της νότιας Ελλάδας και των νησιών, δεν τις έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση, επειδή προτιμάμε τα ψάρια της θάλασσας. Η νοοτροπία αυτή έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 70, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά οι πέστροφες των ιχθυοτροφείων. Οι περισσότεροι «γνωρίζοντες» τις προσπερνούσαν περιφρονητικά, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τα «άγρια» πελαγίσια ψάρια. Σήμερα, που τα πιο πολλά θαλασσινά ψάρια είναι έτσι κι αλλιώς των ιχθυοτροφείων, ίσως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για τις πέστροφες. Τα ψάρια αυτά οι Γάλλοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι είναι από τα πιο εκλεκτά και στις αγορές τους τα ακριβοπληρώνουν. Πέστροφες δικές μας, καπνιστές αλλά και φρέσκες, εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ένας επιπλέον λόγος να μαγειρέψετε φρέσκες πέστροφες είναι και το εξαιρετικά ευεργετικό λίπος που περιέχουν, το περίφημο «ωμέγα 3», που έχει βρεθεί ότι προστατεύει τις αρτηρίες και προλαβαίνει τις καρδιοπάθειες. Όμως, εγώ είμαι η τελευταία που θα σας πρότεινε ένα φαγητό απλώς και μόνο «επειδή κάνει καλό». Οι γεμιστές με σπανάκι, κουκουνάρι και άνηθο πέστροφες είναι εξαιρετικά νόστιμες και μαγειρεύονται ταχύτατα. Κι αν έχετε μαζέψει άγρια χόρτα, ή τα αγοράσατε από τη λαϊκή, γεμίστε μ' αυτά τα ψάρια, και το φαγητό θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο. Συνοδέψτε με βραστές πατάτες που θα τις περιχύσετε με λάδι, κρεμμυδάκι και λεμόνι.
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ  
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ  
Αυτή είναι παλιά συνταγή κερκυραίων ψαράδων: Το φαγητό σηκώνει κρασί κόκκινο μπρούσκο, παρόλο που είναι ψάρι, και πολλές βούτες με μαύρο ψωμί χωριάτικο. Τέλος η σάλτσα δίνει υπέροχη σπαγετάδα.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ (Η ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ) ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ  

Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

 

 

 

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.