4 πέστροφες περίπου 200 γρ. η καθεμία
αλάτι χοντρό και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε λουρίδες
¼ φλιτζ. σταφίδα ξανθή
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάππαρη (προαιρ.)
1 λεμόνι κομμένο στα 4 (προαιρ.)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Ντολμαδάκια με κιμά ...
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ...
ΕΜΠΑΝΑΔΑ ΓΚΑΓΕΓΚΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΜΠΑΜΙΕΣ MAΣΑΛΑ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κεφτεδάκια ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΜΑΡΟΥΛΙ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
Σπαγγέτι με τόννο και hoisin sauce ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 14 από 137  Επόμενη

ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ1 ψήφοι




 
Οι πέστροφες είναι ψάρια του γλυκού νερού, και εμείς, οι κάτοικοι της νότιας Ελλάδας και των νησιών, δεν τις έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση, επειδή προτιμάμε τα ψάρια της θάλασσας. Η νοοτροπία αυτή έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 70, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά οι πέστροφες των ιχθυοτροφείων. Οι περισσότεροι «γνωρίζοντες» τις προσπερνούσαν περιφρονητικά, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τα «άγρια» πελαγίσια ψάρια. Σήμερα, που τα πιο πολλά θαλασσινά ψάρια είναι έτσι κι αλλιώς των ιχθυοτροφείων, ίσως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τη γνώμη μας για τις πέστροφες. Τα ψάρια αυτά οι Γάλλοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι είναι από τα πιο εκλεκτά και στις αγορές τους τα ακριβοπληρώνουν. Πέστροφες δικές μας, καπνιστές αλλά και φρέσκες, εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ένας επιπλέον λόγος να μαγειρέψετε φρέσκες πέστροφες είναι και το εξαιρετικά ευεργετικό λίπος που περιέχουν, το περίφημο «ωμέγα 3», που έχει βρεθεί ότι προστατεύει τις αρτηρίες και προλαβαίνει τις καρδιοπάθειες. Όμως, εγώ είμαι η τελευταία που θα σας πρότεινε ένα φαγητό απλώς και μόνο «επειδή κάνει καλό». Οι γεμιστές με σπανάκι, κουκουνάρι και άνηθο πέστροφες είναι εξαιρετικά νόστιμες και μαγειρεύονται ταχύτατα. Κι αν έχετε μαζέψει άγρια χόρτα, ή τα αγοράσατε από τη λαϊκή, γεμίστε μ' αυτά τα ψάρια, και το φαγητό θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο. Συνοδέψτε με βραστές πατάτες που θα τις περιχύσετε με λάδι, κρεμμυδάκι και λεμόνι.
Υλικά
4 πέστροφες περίπου 200 γρ. η καθεμία
αλάτι χοντρό και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε λουρίδες
¼ φλιτζ. σταφίδα ξανθή
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κάππαρη (προαιρ.)
1 λεμόνι κομμένο στα 4 (προαιρ.)
Εκτέλεση
Ανοίξτε με κοφτερό μαχαίρι τα ψάρια από τη μεριά της κοιλιάς, έτσι που να μπορέσετε να βγάλετε τη ραχοκοκαλιά, χωρίς να ξεχωρίσετε τελείως τα φιλέτα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι μέσα κι έξω. Σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2 κουτ. λάδι και σοτάρετε το κουκουνάρι περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε 2-3' να μαραθεί. Ανακατεύοντας, προσθέστε τις σταφίδες και τον άνηθο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Βάλτε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Χωρίστε το μείγμα στα 4 και γεμίστε τα 4 ψάρια. Κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάλτε τα ψάρια στο τηγάνι και την κάππαρη, αν τη χρησιμοποιήσετε, και σοτάρετε περίπου για 5'από τη μία μεριά και 3' από την άλλη, να ροδίσουν καλά και να σφίξουν. Αν δεν χωράνε και τα τέσσερα μαζί, τηγανιστέ τα σε δύο δόσεις, φροντίζοντας να κρατήσετε ζεστά τα πρώτα, σκεπάζοντας με διπλό αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες προτού σερβίρετε τις πέστροφες, δίνοντας μαζί και λεμόνι, αν...

Προηγούμενη Συνταγή 14 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.