Πηγαίνει με πίτα στη σχάρα και ανάμικτες ελιές. Τελειώνει με μπακλαβά και φρέσκα αχλάδιa.
Υλικά
8 κουταλιές έτοιμη ελληνική βινεγκρέτ 2 κουταλιές φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη 1/2 φλιτζ. κριθαράκι 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνες φέτες των 2,5 εκ. 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες των 12 χιλ. 2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες των 12 χιλ. 1/2 φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένη αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη θράκα (μέτρια προς δυνατή). Αναμιγνύουμε τη βινεγκρέτ με τη μέντα σε ένα μικρό μπολ για ντρέσινγκ. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Αναμιγνύουμε με 3 κουταλιές ντρέσινγκ. Βάζουμε αλατοπίπερο. 2. Περνάμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε 4 μεταλλικά σουβλάκια και τα αλείφουμε με το ντρέσινγκ. Ψήνουμε στη σχάρα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις να καψαλιστούν, γυρίζοντας και αλείφοντάς τα συχνά με ντρέσινγκ, περίπου για 12 λεπτά. 3. Κατανέμουμε το κριθαράκι σε 2 πιάτα. Βάζουμε τα σουβλάκια πάνω στο κριθαράκι. Ρίχνουμε από πάνω με το τυρί και σερβίρουμε.
Συνταγή 154 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!