1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη μαζί με 1/4 κουταλάκι αλάτι
4 φρέσκα τοματάκια κομμένα
1 μάτσο ρόκα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους και τα φύλλα καλά πλυμένα,
στεγνωμένα και χοντροκομμένα (περίπου 1 φλιτζ)
6 μεγάλες ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό ή κατά τη γεύση
250 γρ λιγκουίνια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΜΠΡΙ ΑΝ ΚΡΟΥΤ (BRIE EN CROUTE) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΜΕΡΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 261 από 301  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη μαζί με 1/4 κουταλάκι αλάτι
4 φρέσκα τοματάκια κομμένα
1 μάτσο ρόκα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους και τα φύλλα καλά πλυμένα,
στεγνωμένα και χοντροκομμένα (περίπου 1 φλιτζ)
6 μεγάλες ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό ή κατά τη γεύση
250 γρ λιγκουίνια

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, τις τομάτες, τη ρόκα, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπίπερο κατά τη γεύση σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε το μίγμα να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προηγούμενη Συνταγή 261 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.