1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το σέλερι και τις ελιές. 2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε το μισό από το μίγμα των μακαρόνι σε ένα αβουτύρωτο σκεύος ψησίματος 30Χ20Χ5 εκατοστών. 3. Αναμιγνύουμε τον τόνο, το κρεμμύδι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι και το τυρί. Ρίχνουμε πάνω στο μίγμα από τα μακαρόνι το μισό από το μίγμα του τόνου. Επαναλαμβάνουμε. 4. Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια κατσαρόλα των 2 λίτρων σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να κοχλάσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα και το κρασί. Ζεσταίνουμε για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Το ρίχνουμε πάνω από το μίγμα του τόνου, βάζοντας κομματάκια από 1 κουταλιά βούτυρο πάνω στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει, περίπου για 15 λεπτά.
Συνταγή 19 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ανωνης 26-07-2007 03:22:37
θα μπορούσες να προσθέσεις και λίγη κάπαρη ταιριάζει πολύ.
Πολύ καλή η συνταγή σου μπράβο.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!