2 λίτρα νερό
3,5 φλτζ. νερό
1 κονσέρβα (250 g) αχιβάδες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
3 σκελίδεs σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ξηρός βασιλικός
1/4 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
λίγο πιπέρι
1/2 φλιτζ. κτυπητή κρέμα
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλάτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΨΑΡΙ ΤΟΝΟΣ ΠΛΑΚΙ ...
ΨΑΡΙΑ (ΓΑΥΡΟΙ Ή ΣΑΡΔΕΛΕΣ) ΡΙΓΑΝΑΤΑ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
Σουβλάκι με πίτα...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ ...
ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ...
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ...
Παντεσπάνι ...
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 69 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ MANHATTAN 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 λίτρα νερό
3,5 φλτζ. νερό
1 κονσέρβα (250 g) αχιβάδες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
3 σκελίδεs σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι ξηρός βασιλικός
1/4 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
λίγο πιπέρι
1/2 φλιτζ. κτυπητή κρέμα
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε 2 λίτρα συν 3,5 φλιτζ. νερό, το χυμό από τις αχιβάδες (που φυλάξαμε) και 1 κουταλιά αλάτι να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε βαθμηδόν το ζυμαρικό. Τα βράζουμε ξεσκέπαστα, ανακατεύοντας που και που, για 8-10 λεπτά και στραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μια κατσαρόλα των 2 λίτρων. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι το πιπέρι και τις αχιβάδες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι αχιβάδες να ζεσταθούν.
3. Ζεσταίνουμε την κρέμα και τι κρασί σε μια κατσαρόλα του 1,5 λίτρου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό. Τα ρίχνουμε στο μίγμα των αχιβάδων.
4. Μεταφέρουμε το καυτό ζυμαρικό σε μια ζεσταμένη πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 69 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.