1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές αλεύρι
2 κονσέρβες των 180-200 γρ αχιβάδες ή μύδια με το ζωμό τους
1/2 φλιτζ γάλα
3 κουταλιές κρασί ή 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ ελιές χοντροκομμένες
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ λιγκουίνια βρασμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΟΙΝΙΚΟΔΕΝΤΡΟΥ ...
ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ...
ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ MANHATTAN ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
Πέννες με σολομό και σάλτσα από λεμόνι και εστραγκόν ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟ ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 68 από 422  Επόμενη

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές αλεύρι
2 κονσέρβες των 180-200 γρ αχιβάδες ή μύδια με το ζωμό τους
1/2 φλιτζ γάλα
3 κουταλιές κρασί ή 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ ελιές χοντροκομμένες
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ λιγκουίνια βρασμένα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λάδι και βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Βάζουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
2. Στραγγίζουμε τις αχιβάδες, φυλάγοντας το υγρό. Προσθέτουμε γάλα στο υγρό μέχρι να γίνει 1-1,5 φλιτζ. Το βάζουμε μαζί με τις αχιβάδες στο μίγμα του βουτύρου. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και να γίνει παχύρρευστο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, τις ελιές, το μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.
3. Το ζεσταίνουμε καλά, το αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 68 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.