350 γρ. φουζίλι ή πεταλούδες
2 μελιτζάνες πλυμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη ξηρή ή θυμάρι
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα - Μία συνταγή της Σαντορίνης ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Ο ΓΚΡΑΤΕΝ ...
...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...
CHOCO BROWNIE ...
...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 114 από 301  Επόμενη

ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ. φουζίλι ή πεταλούδες
2 μελιτζάνες πλυμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη ξηρή ή θυμάρι
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά για να στραγγίσουν, γυρίζοντας τες που και που. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε με το μισά ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Βράζουμε το μίγμα για 15 λεπτά περίπου ώσπου οι μελιτζάνες να γίνουν τρυφερές και μαλακές.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες, το μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 114 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.