Μαρινάδα:
1,5 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι φύλλα ξερό φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
μπόλικο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

12 μπουτάκια κότας κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής

Λάχανο:
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι (μπούκοβο)
3 κουταλιές μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Σοτάρισμα και ψήσιμο:
200 γρ. γαλέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί Parmigiano-Regiano φρεσκοτριμμένο
1-2 φλιτζάνια μείγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου για το σοτάρισμα
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ ...
...
Ραγού από στρείδια ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
Στραπατσάδα ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 109 από 170  Επόμενη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

Μαρινάδα:
1,5 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι φύλλα ξερό φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
μπόλικο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

12 μπουτάκια κότας κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής

Λάχανο:
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι (μπούκοβο)
3 κουταλιές μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Σοτάρισμα και ψήσιμο:
200 γρ. γαλέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί Parmigiano-Regiano φρεσκοτριμμένο
1-2 φλιτζάνια μείγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου για το σοτάρισμα
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Σε μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Βάζουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βυθίζουμε στο μείγμα τα κομμάτια του πουλερικού, γυρίζοντάς τα για να μουσκέψουν. Τα αφήνουμε σκεπασμένα μια νύχτα στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζουμε το λάχανο: Το βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα, τη γεμίζουμε με βραστό νερό, σουρώνουμε και ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το πιέζουμε καλά στη σήτα και το μεταφέρουμε στη γαβάθα. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Σε μεγάλη σακούλα από χοντρό πλαστικό βάζουμε τη γαλέτα και την παρμεζάνα. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
4. Βάζουμε στη σακούλα με την παρμεζάνα 1-2 κομμάτια πουλερικού και τα κουνάμε για να κολλήσει η κρούστα παντού. Τινάζουμε για να φύγουν τα περιττά και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Κάνουμε τηγανιές, τοποθετώντας το κάθε κομμάτι πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω. Όταν ροδίσουν, αναποδογυρίζουμε. Κάθε τηγανιά θα χρειαστεί 10-15 λεπτά. Αν φτιάχνουμε μπουτάκια, μπορούμε να παραλείψετε το σοτάρισμα. Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα κομμάτια σε λαμαρίνα που να τα χωρά σε μια στρώση, αφού τη στρώσουμε με λαδόχαρτο. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε τα μπουτάκια, μέχρι να βγαίνουν λευκοί οι χυμοί όταν τρυπάμε το κρέας.
5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να μείνουν τα ψημένα πουλερικά 10 λεπτά προτού να τα πασπαλίσουμε με μαϊντανό και να τα σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα με το λάχανο.

Προηγούμενη Συνταγή 109 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.