600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα, το σώμα κομμένο σε δακτυλίδια των 6 χιλ.
Και τα πόδια κομμένα στα δυο αν είναι μεγάλα
1 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) τρίμματα από ξερό ψωμί
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
αλάτι
1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάστα αντσούγας
250 γρ. σπαγετίνι ή άλλο λεπτό ζυμαρικό
1 κουταλιά βούτυρο
κομμάτια λεμονιού τριγωνικά για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
Πάστα με Broccoli...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΜΠΑΝΑΝΕΣ SIU TIMTIM...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 105 από 422  Επόμενη

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα, το σώμα κομμένο σε δακτυλίδια των 6 χιλ.
Και τα πόδια κομμένα στα δυο αν είναι μεγάλα
1 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) τρίμματα από ξερό ψωμί
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
αλάτι
1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάστα αντσούγας
250 γρ. σπαγετίνι ή άλλο λεπτό ζυμαρικό
1 κουταλιά βούτυρο
κομμάτια λεμονιού τριγωνικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 450F.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα καλαμαράκια με τα τρίμματα ψωμιού, τη ρίγανη, το πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι.
3. Απλώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με τα τρίμματα ψωμιού που ίσως μας έμειναν. Ρίχνουμε από πάνω 1/4 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
4. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε το σκόρδο και την πάστα αντσούγας με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε κτυπώντας μέχρι να ευωδιάσει αλλά να μην μαυρίσει, περίπου για 3 λεπτά.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
6. Προσθέτουμε τη σάλτσα αντσούγας και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα ή σε πιάτα. Βάζουμε τα ψητά καλαμαράκια πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού.

Προηγούμενη Συνταγή 105 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.