600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα, το σώμα κομμένο σε δακτυλίδια των 6 χιλ. Και τα πόδια κομμένα στα δυο αν είναι μεγάλα 1 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) τρίμματα από ξερό ψωμί 1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο αλάτι 1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι πάστα αντσούγας 250 γρ. σπαγετίνι ή άλλο λεπτό ζυμαρικό 1 κουταλιά βούτυρο κομμάτια λεμονιού τριγωνικά για το σερβίρισμα
600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα, το σώμα κομμένο σε δακτυλίδια των 6 χιλ. Και τα πόδια κομμένα στα δυο αν είναι μεγάλα 1 φλιτζ. (περίπου 120 γρ.) τρίμματα από ξερό ψωμί 1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο αλάτι 1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι πάστα αντσούγας 250 γρ. σπαγετίνι ή άλλο λεπτό ζυμαρικό 1 κουταλιά βούτυρο κομμάτια λεμονιού τριγωνικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 450F. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα καλαμαράκια με τα τρίμματα ψωμιού, τη ρίγανη, το πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι. 3. Απλώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με τα τρίμματα ψωμιού που ίσως μας έμειναν. Ρίχνουμε από πάνω 1/4 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. 4. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε το σκόρδο και την πάστα αντσούγας με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε κτυπώντας μέχρι να ευωδιάσει αλλά να μην μαυρίσει, περίπου για 3 λεπτά. 5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. 6. Προσθέτουμε τη σάλτσα αντσούγας και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα ή σε πιάτα. Βάζουμε τα ψητά καλαμαράκια πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε με τα κομμάτια λεμονιού.
Συνταγή 105 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!