1. Καθαρίζουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και το κρασί, σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να ανοίξουν τα μύδια. 2. Στραγγίζουμε καλά τα μύδια και φυλάμε το υγρό τους, το οποίο περνάμε από φίλτρο. Βγάζουμε τα μισά μαλάκια από τα κελύφη τους και αφήνουμε τα υπόλοιπα στο μισό κέλυφος, πετώντας το αδειανό μισό. Τα διατηρούμε ζεστά. 3. Καθαρίζουμε το χταποδάκι και τις σουπίτσες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο υγρό και μετά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 4. Ψήνουμε την πιπεριά στη σχάρα για να την ξεφλουδίσουμε και τη κόβουμε σε λωρίδες. 5. Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες και μαζί με τον κομμένο μαϊντανός τα σοτάρουμε μαζί στο λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το χταποδάκι και τις σουπίτσες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τι υγρό από τα μύδια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας τα μύδια μετά από 8 λεπτά. 6. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. 7. Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε πιάτο με μύδια στο μισό κέλυφος.
Συνταγή 117 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!