8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
5 φιλέτα αντσούγας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
250 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ...
ΛΑΖΑΝΙΕΤΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΣΑΡΠΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
Φρέσκα χτένια τηγανητά ...
ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ(Πένες με «θυμωμένη» σάλτσα τσίλι) ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛOΜΟ CAJUN ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
Κεφτεδάκια ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 239 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
5 φιλέτα αντσούγας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
250 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση
1. Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις αντσούγες, τις οποίες λιώνουμε με το πιρούνι και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα σκόρδου-λαδιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Ζεσταίνουμε για να βράσει για 4-5, ώστε να μειωθεί κατά τι η σάλτσα. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
3. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με μπόλικη παρμεζάνα και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε κάθε πιάτο κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 239 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.