1. Αν οι γαρίδες είναι ωμές, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό και σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε. 2. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις σoτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο λάδι σε μια αρκετά βαθιά και πλατιά κατσαρόλα. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, ώστε να ελευθερώσουμε τους χυμούς τους και μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. 3. Ετοιμάζουμε τις σουπιές (αν είναι πολύ μικρές δεν χρειάζεται να τεμαχίσουμε το σώμα τους) και τις προσθέτουμε στο αρωματισμένο λάδι μαζί με τα μουσκεμένα και τριμμένα μύδια και τα όστρακα (χάβαρα) (ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα ή από κονσέρβα, στραγγισμένα μύδια και όστρακα), το κρασί, 1,5 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κομμάτια της καυτερής πιπεριάς, αλάτι, και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή ώσπου τα κελύφη να ανοίξουν, οπότε στραγγίζουμε καλά, φιλτράροντας το υγρό αυτό σε μιαν άλλη κατσαρόλα; προσθέτουμε τα μαλάκια στο φιλτραρισμένο υγρό, αφαιρώντας από τα μύδια και τις αχιβάδες τα κελύφη, αν θέλουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες μόλις τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα, και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας και γυρίζοντας. 4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε το μίγμα θαλασσινών και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 240 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!