350 γρ σπαγετίνι ή μαλλιά αγγέλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός αχιβάδας (εμφιαλωμένος)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικων με ντομάτα και μοτσαρέλα ...
Φιλέτα μόσχου μαρινάτα με κόκκινο κρασί και τσίλι ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΚΥΔΩΝΙ ΠΕΛΤΕΣ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΦΡΙΤΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ...
ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 271 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΊΔΕΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ σπαγετίνι ή μαλλιά αγγέλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός αχιβάδας (εμφιαλωμένος)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, διατηρώντας το ζεστό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στιφάδου και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό αχιβάδας και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, απλώνοντάς τες ομοιόμορφα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με προσοχή και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 271 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.