1. Αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. 2. Ανακατεύουμε τις γαρίδες με το σέρι σε ένα μπολ. Ετοιμάζουμε τη σος και την κρατάμε στην άκρη. 3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, βάζουμε 1,5 κουταλιά λάδι. Όταν αρχίζει να καίει, βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ 1. και το κόκκινο τσίλι. Ανακατεύουμε μια φορά, βάζουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για περίπου 3 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι. 4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το σέλερι και τη ρίζα μπαμπού και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σόγια σος και μετά ξαναβάζουμε τις γαρίδες. Μετά βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, ώσπου η σος να κοχλάσει και να γίνει παχύρρευστη. 5. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή ζυμαρικό.
Συνταγή 387 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!