2 κουταλιές μαργαρίνη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 φλυτζ ξηρόλευκό κρασί
1 κουταλιά ξηρό εστραγκόν
2 μέτριου μεγέθους φιλέτα ξιφία, κομμένα σε ελλειπτικό σχήμα
1 μεγάλη σκληρή τομάτα κομμένη σε κομμάτια
αλατοπίπερο κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φιλέτο Ψητό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΡΟΠΟΣ B΄ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ...
Χοιρινό Κρασάτο ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
Παγωτό Καϊμάκι ...
Παγωτό Πεπόνι ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ...
ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ...
ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ, ΕΛΙΕΣ, ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Παγωτό Φυστίκι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
Γίγαντες ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Σάμαλι ...
ΝΟΤΣΙΟΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 386 από 422  Επόμενη

Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές μαργαρίνη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 φλυτζ ξηρόλευκό κρασί
1 κουταλιά ξηρό εστραγκόν
2 μέτριου μεγέθους φιλέτα ξιφία, κομμένα σε ελλειπτικό σχήμα
1 μεγάλη σκληρή τομάτα κομμένη σε κομμάτια
αλατοπίπερο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο δοχείο με σκέπασμα, λιώνουμε τη μαργαρίνη πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε το κρασί και το εστραγκόν και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Σιγοβράζουμε το μίγμα.
2. Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις βάζουμε στο δοχείο. Αλείφουμε μια ή δυο φορές το ψάρι με το υγρό, μετά το σκεπάζουμε και το σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αν οι φέτες είναι πιο παχιές από 2,5 εκ, πρέπει να τις γυρίζουμε περίπου κάθε 3 λεπτά.
3. Μόλις τα ψάρι φθάσει να σπάζει εύκολα με το τρύπημα του πιρουνιού, προσθέτουμε τις τομάτες. Τις βάζουμε γύρω από τον ξιφία και όχι πάνω του. Αν το υγρό εξατμίζεται γρήγορα, προσθέτουμε λίγο περισσότερο κρασί με ένα κουτάλι, ώσπου ο πάτος να σκεπάζεται και πάλι. Δεν χρειάζεται πολύ, επειδή και οι τομάτες βγάζουν αρκετό υγρό.
4. Για να σερβίρουμε, βάζουμε από μια φέτα σε κάθε πιάτο και με το κουτάλι σως επάνω του. Η σως κανονικά είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις μερίδες. Το σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 386 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.