1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα (800 γρ.) ντοματίνια με το χυμό τους
10 φιλέτα αντσούγας σε λάδι λιωμένα
2 κουταλιές κάππαρη
1/3 φλιτζ. ελιές μαύρες από λάδι, ξεσποριασμένες και κομμένες
500 γρ. μπουκατίνι(μακρύ χοντρό ζυμαρικό με τρύπα)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
Κοτόπουλο Πανέ ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Αρνί καπαμά ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ (Σικελία) ...
...
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΚΟΝΗ 5 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Γάβρος Λεμονάτος ...
ΦΙΛΕΤΟ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
Γαρίδες Vindaloo ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΚΑΡΙ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ (BOBUTI) ...
ΣΑΡΠΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 396 από 422  Επόμενη

ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα (800 γρ.) ντοματίνια με το χυμό τους
10 φιλέτα αντσούγας σε λάδι λιωμένα
2 κουταλιές κάππαρη
1/3 φλιτζ. ελιές μαύρες από λάδι, ξεσποριασμένες και κομμένες
500 γρ. μπουκατίνι(μακρύ χοντρό ζυμαρικό με τρύπα)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε σε μάλλον δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου για 8-10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα κομματιάζουμε με το κουτάλι, ενώ βράζουν, την αντσούγα, την κάππαρη και τις ελιές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το μαϊντανό στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 396 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.