1,5 κουταλιά κρεμμυδάκια στιφάδου -- κομμένα
1,5 κουταλιά συν 1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζ παχιά κρέμα
6 σταγόνες σως tabasco
2,5 κουταλιές φρέσκο άνηθο κομμένο
1/3 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιά λευκό πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
600 g χτένια
1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
700 g μαλλιά αγγέλου βρασμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
Πέννες με σολομό και σάλτσα από λεμόνι και εστραγκόν ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟ ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΛΑΧΑΝΟ-ΚΑΡΟΤΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 408 από 422  Επόμενη

0 ψήφοι




 

Υλικά

1,5 κουταλιά κρεμμυδάκια στιφάδου -- κομμένα
1,5 κουταλιά συν 1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζ παχιά κρέμα
6 σταγόνες σως tabasco
2,5 κουταλιές φρέσκο άνηθο κομμένο
1/3 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιά λευκό πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
600 g χτένια
1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
700 g μαλλιά αγγέλου βρασμένα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου σε 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα του 1,5 λίτρου μέχρι να γίνουν διαφανή. Ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε τη κρέμα. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ανακατεύουμε το ταμπάσκο, το άνηθο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι και τα διατηρούμε ζεστά. Σοτάρουμε χτένια σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί, βράζοντας για λίγο. Προσθέτουμε την σάλτσα κρέμας. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.

Προηγούμενη Συνταγή 408 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.