8 φέτες μπέικον κομμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ. 2 φλιτζ. τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι τριμμένο 1/3 φλιτζ. κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη 500 γρ ζυμαρικό πένες 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1,5 φλιτζ. τυρί φέτα (περίπου 200 γρ) κομματιασμένο 1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Με ένα τρυπητό κουτάλι το μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα στο λίπος της κατσαρόλας και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου η μελιτζάνα να μαλακώσει και να χρυσίσει, περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες, το σκόρδο, το ξίδι και το θυμάρι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κάπαρη. Βάζουμε αλατοπίπερο. 2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα μελιτζάνας, τη φέτα, τις ελιές και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνταγή 65 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!