4 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο νιφάδες κόκκινου πιπεριού κατά τη γεύση 1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος 2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια αλάτι 500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, μπουκατίνι ή τσίτι 1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο, συν επί πλέον στο τραπέζι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές νιφάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στη σάλτσα και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και παχύρρευστη. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση. 4. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε το σάλτσα με το καυτό ζυμαρικό και μετά με το τυρί. 5. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον τυρί στο τραπέζι.
Συνταγή 120 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!