4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
λίγος βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
4 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΟΠΚΟΡΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ...
Μακαρόνια καρμπονάρα στο φούρνο ...
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΚΕΪΚ ΑΠΛΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΡΟΜΑΝΟ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Μαγειρίτσα ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 27 από 33  Επόμενη

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛITZΑNΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 2 ψήφοι




 

Υλικά

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
λίγος βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
4 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο. Τις βγάζουμε όταν μυρίσει ξύλο. Όταν κρυώσουν λίγο τις σκίζουμε και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κατίκι Δομοκού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. (στεφάνη) βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας μετά λίγο μείγμα μελιτζάνα-κατίκι. Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη φορά και τελειώνοντας γαρνίρουμε με βασιλικό. Σε ένα σέικερ κτυπάμε το ξίδι και το ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε σε σταγόνες ανάμεσα στις στρώσεις και γύρω-γύρω στο πιάτο.

Προηγούμενη Συνταγή 27 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

eleni louka 16-02-2009 04:21:24

τι είναι το κατίκι Δομοκού;

 26-01-2009 03:56:11

απλη και σωστη συνταγη.

Ioannes Key 01-03-2008 21:01:09

katikidomokou.gr

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.