4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες 1 μεγάλη ντομάτα 250 γρ. κατίκι Δομοκού λίγος βασιλικό 2 κουταλιές ελαιόλαδο Για τη βινεγκρέτ 4 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο. Τις βγάζουμε όταν μυρίσει ξύλο. Όταν κρυώσουν λίγο τις σκίζουμε και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κατίκι Δομοκού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. (στεφάνη) βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας μετά λίγο μείγμα μελιτζάνα-κατίκι. Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη φορά και τελειώνοντας γαρνίρουμε με βασιλικό. Σε ένα σέικερ κτυπάμε το ξίδι και το ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε σε σταγόνες ανάμεσα στις στρώσεις και γύρω-γύρω στο πιάτο.
Συνταγή 27 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
eleni louka 16-02-2009 04:21:24
τι είναι το κατίκι Δομοκού;
26-01-2009 03:56:11
απλη και σωστη συνταγη.
Ioannes Key 01-03-2008 21:01:09
katikidomokou.gr
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!