6 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος 3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1 κουταλιά Γούστερ σως 2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα ή 30 γρ. ξηρά μανιτάρια, βαλμένα στο νερό και στραγγισμένα 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι καγιέν Σάλτσα: 1/2 κομμάτι βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι 1,5 φλιτζάνι γάλα 1/2 φλιτζάνι τυρί Έμενταλ 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ οβάλ 25-30 εκ. 2. Αφαιρούμε τους κρόκους από τα αβγά και τους αναμιγνύουμε με το βούτυρο, τη Γούστερ σως, τα μανιτάρια, το αλάτι και το καγιέν. Γεμίζουμε τα ασπράδια με μια κουταλιά γέμιση το καθένα και τα βάζουμε στο πυρέξ. (Μπορεί να γίνει μέχρι τρεις μέρες πριν και να καταψυχθεί.) 3. Για τη σάλτσα λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι για να φτιάξουμε ρου και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ολόκληρη την ποσότητα και κτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Προσθέτουμε το Έμενταλ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, χωρίς να βράσει. (Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστικό φύλλο.) 4. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στα γεμιστά αβγά. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουταλιά βούτυρο σε μια μικρή κατσαρό, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα αβγά και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 18 από 30
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Παπανικολάου Γιάννης 08-07-2007 22:05:18
Τα μανιτάρια που βρίσκω στα ράφια των supermarket είναι χάλια! Μήπως υπάρχει κανένας λάτρης των μανιταριών που να μου πει που να βρω μεγαλύτερη ποικιλία? Θέλω τα δοξασμένα "ξαδέρφια" των ταπεινών μανιταριών του εμπορίου
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!