1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 200 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ. 750 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κομμάτια 1 ματσάκι νεροκάρδαμο των 75 γρ. 115 γρ. λεπτά πράσινα φασολάκια (αμπελοφάσουλα) καθαρισμένα και κομμένα στη μέση αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 200 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ. 750 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κομμάτια 1 ματσάκι νεροκάρδαμο των 75 γρ. 115 γρ. λεπτά πράσινα φασολάκια (αμπελοφάσουλα) καθαρισμένα και κομμένα στη μέση αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πατάτα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. 2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το αγγούρι και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι οι πατάτα να γίνει τρυφερή. (Δοκιμάζουμε αν μπαίνει η μύτη του μαχαιριού.) Προσθέτουμε το νεροκάρδαμο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να μαραθεί. 4. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και τη λιώνουμε μέχρι να γίνει λεπτόρρευστη. 5. Ατμίζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά και τα προσθέτουμε στη σούπα, βάζουμε αλατοπίπερο και τη ζεσταίνουμε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Συνταγή 13 από 20
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!