1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί 1 φάκελος μίγμα σούπας (από κρεμμύδι ή μανιτάρια) 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουταλάκι φύλλα θυμαριού 500 γρ ντομάτες από κονσέρβα με το χυμό τους 750 γρ αστακοουρές 500 γρ ψάρι (ένα ή ανάμικτα από τα εξής: αγριόψαρα: καπόνια, σκορπιοί, χριστόψαρα) 6 αχιβάδες (γυαλιστερές) καθαρισμένες καλά εξωτερικά 6 μύδια καθαρισμένα καλά εξωτερικά
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πήλινο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει. 2. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κρεμμυδόσουπα, το μαϊντανό και το θυμάρι και τα αναμιγνύουμε καλά. 3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αστακό και το ψάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα όστρακα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι αυτά να ανοίξουν. (ΠΕΤΑΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ). 4. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί ή ψωμάκια.
Συνταγή 14 από 20
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!