200 γρ. καρότα 200 γρ. κολοκύθια 6 φλιτζ. ζωμός κότας χωρίς λίπος 3 αβγά 6 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού ή μείγμα από λεμόνι και πορτοκάλι 2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο 6 φυλλαράκια δυόσμος ή κλωνάρια άνηθο για στόλισμα
Εκτέλεση
Πλύντε και καθαρίστε τα καρότα και τα κολοκύθια. Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτά φετάκια και ξύστε τα καρότα στο χοντρό τρίφτη. Βάλτε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέστε τα λαχανικά. Βράστε 10-12', μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και ξεχωρίστε τα κολοκύθια, που θα τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Κρατήστε όσο μπορείτε περισσότερα ξύσματα καρότου άλιωτα και ανακατέψτε τα με τον πολτό του κολοκυθιού και το ζωμό. Χτυπήστε με το μίξερ του χεριού τα αβγά μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Αρχίστε να προσθέτετε το λεμόνι, λίγο-λίγο, χτυπώντας πάντα. Προσθέστε σιγά-σιγά ένα φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα στο μείγμα των αβγών, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, και μετά αδειάστε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μόνο μέχρι να «δέσει», χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Προσθέστε τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει και παγώστε τη μια νύχτα....
Συνταγή 15 από 20
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!