200 γρ. καρότα
200 γρ. κολοκύθια
6 φλιτζ. ζωμός κότας χωρίς λίπος
3 αβγά
6 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού ή μείγμα από λεμόνι και πορτοκάλι
2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 φυλλαράκια δυόσμος ή κλωνάρια άνηθο για στόλισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
Γαλοπούλα ψητή ...
Κοτόπουλο ψητό ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
Αγκινάρες Ογκρατέν...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
Τάρτα με Αγκινάρες...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Αγκινάρες Πανέ...
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...

Συνταγές » Σούπες
Προηγούμενη Συνταγή 15 από 20  Επόμενη

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

200 γρ. καρότα
200 γρ. κολοκύθια
6 φλιτζ. ζωμός κότας χωρίς λίπος
3 αβγά
6 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού ή μείγμα από λεμόνι και πορτοκάλι
2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 φυλλαράκια δυόσμος ή κλωνάρια άνηθο για στόλισμα

Εκτέλεση
Πλύντε και καθαρίστε τα καρότα και τα κολοκύθια. Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτά φετάκια και ξύστε τα καρότα στο χοντρό τρίφτη. Βάλτε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέστε τα λαχανικά. Βράστε 10-12', μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και ξεχωρίστε τα κολοκύθια, που θα τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Κρατήστε όσο μπορείτε περισσότερα ξύσματα καρότου άλιωτα και ανακατέψτε τα με τον πολτό του κολοκυθιού και το ζωμό. Χτυπήστε με το μίξερ του χεριού τα αβγά μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Αρχίστε να προσθέτετε το λεμόνι, λίγο-λίγο, χτυπώντας πάντα. Προσθέστε σιγά-σιγά ένα φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα στο μείγμα των αβγών, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, και μετά αδειάστε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μόνο μέχρι να «δέσει», χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Προσθέστε τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει και παγώστε τη μια νύχτα....

Προηγούμενη Συνταγή 15 από 20  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.