1-1,5 kg χταπoδάκι φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί)
750 g σπαγγετίνι βρασμένα και στραγγισμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κοτόπουλο Κοκκινιστό ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΡΥΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΤΣΟΤΣΑΡΑ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Γαύρος Μαρινάτος ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ MANHATTAN ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...

Συνταγές » Σούπες
Προηγούμενη Συνταγή 16 από 20  Επόμενη

Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό 3 ψήφοι




 
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το χταποδάκι με ένα κουτάλι αργά και προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
Υλικά

1-1,5 kg χταπoδάκι φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί)
750 g σπαγγετίνι βρασμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια: Τα πόδια χωριστά και την κουκούλα στα δυο.
2. Βάζουμε το χταποδάκι στην κατσαρόλα χωρίς νερό (βγάζει το δικό του) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Πριν στίψει το νερό του τελείως (ενώ απομένουν 5-6 κουταλιές), βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια νερό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι νερό.
4. Δοκιμάζουμε το χταποδάκι άν έγινε, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα), προσθέτουμε 2 κουταλιές τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό.

Προηγούμενη Συνταγή 16 από 20  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Yum Yum editor 10-02-2009 22:44:54

Αγαπητέ Νεκτάριε, χαιρόμαστε που θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου! Σε λίγες ημέρες όλοι θα μπορείτε να γράψετε τις αγαπημένες σας συνταγές. Υπομονή λίγες ημέρες :)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 02-02-2009 18:45:33

θελω να στειλω μια ωραια συνταγη και δεν βρισκω την φορμα μπορειται να με βοηθεισεται ευχαριστω

 01-02-2009 20:53:02

βασικα ειναι μπουρδα

βασιλικη 12-11-2008 02:45:27

την ιδια συνταγη μπορουμε να την κανουμε με καλαμαρι...

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.