1. Βάζουμε το γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. -Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε και ραντίζουμε με βούτυρο.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Συνταγή 18 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
kiki 28-01-2009 04:47:14
τι σιμιγδαλι να βάλω και τι φύλλο?επίσης η ζάχαρη πρέπει να είναι άσπρη ή σκούρη?
ευχαριστώ
tony 14-07-2008 16:38:33
Above you suggested PHYLLO. I wonder what sort of FYLLO to use. Would you please clarify? Thank you
Konna 11-05-2008 07:05:51
Πώς μπορώ να αντικαταστήσω το σιμιγδάλι?Είναι σημαντικό να είναι ψιλό?
AKIS 05-02-2008 11:28:22
Μήπως θαταν καλύτερο να δοκίμαζα με φύλλο σφολιάτας;
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!