1 πακέτο φύλλο
4 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Σπαγγέτι με ρικότα και μελιτζάνες ...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΑΒΓΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
Τυροκροκέτες ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) ...
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 18 από 56  Επόμενη

Μπουγάτσα 18 ψήφοι




 

Υλικά
1 πακέτο φύλλο
4 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. -Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε και ραντίζουμε με βούτυρο.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα

Προηγούμενη Συνταγή 18 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

kiki 28-01-2009 04:47:14

τι σιμιγδαλι να βάλω και τι φύλλο?επίσης η ζάχαρη πρέπει να είναι άσπρη ή σκούρη? ευχαριστώ

tony 14-07-2008 16:38:33

Above you suggested PHYLLO. I wonder what sort of FYLLO to use. Would you please clarify? Thank you

Konna 11-05-2008 07:05:51

Πώς μπορώ να αντικαταστήσω το σιμιγδάλι?Είναι σημαντικό να είναι ψιλό?

AKIS 05-02-2008 11:28:22

Μήπως θαταν καλύτερο να δοκίμαζα με φύλλο σφολιάτας;

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.