2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
1 φλιτζ. καρύδια
120 γρ. φυτικό βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.
3. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντας το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια. Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάεε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Ρίχνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου και, όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
Συνταγή 19 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ 18-02-2009 06:05:48
υπεροχη συνταγη " Συγχαρητηρια!!!!!!
26-01-2009 04:02:25
ωραίο το γλυκισμα αλλά παχυντικό
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!