1. Βάζουμε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι ή το μακαρονάκι. Μόλις γίνει κλείνουμε την φωτιά.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους τους κρόκους χωριστά. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς.
3. Όταν έχουμε βάλει αρκετό το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
Συνταγή 19 από 20
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
διονυσια 15-10-2009 23:35:17
ειναι οτι πρεπει για τα πρωτα κρυα ωραια συνταγη αλλα προσθεσα λιγο σελινο και ενα καροτο για γευση
Χρήστος 21-04-2008 01:50:26
πολύ καλή μόλις την έφτιαξα αλλα χωρίς αβγό.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!