1 κιλό μοσχάρι
2 φλιτζάνια λάδι
1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνετε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές
-Προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Συνταγή 138 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Rosie 25-10-2009 03:20:00
Akolou8ontas tis sumvoules sas kai pros8etontas ligo skordaki sto tsigarisma kai maintano sto telos. to apotelesma vghke fantastiko!!!
Νίκος Γεωργιάδης 03-05-2009 19:41:20
Υπάρχει ένα ταβερνάκι στην οδό Κυδαντιδών στα Πετράλωνα, που θα φάτε αυτό το πιάτο όπως καμία μαμά δεν το έχει φτιάξει, με κόστος περί τα 5 ευρώ!!!
27-08-2008 01:07:26
Βράζεις πρώτα το κρέας γιατί μπορεί να είναι μουσχάρα και οχι μοσχαράκι.
Και τις μακρουλές μελιτζάνες τις λένε Τσακώνικες και οχι στενόμεκρες η μακρουλές γιατί θα παρεξηθεί ο μανάβης και μποερί να της βάλει πουθενά αλλου και οχι στην χαρτοσοκούλα.
Αθηνά 16-08-2008 04:42:11
Αν βράσεις δύο ώρες τη μελιτζάνα, θα γίνει πουρές! Πρέπει να τη προσθέσεις στο τέλος, δε θέλει πάνω από 20 λεπτά βράσιμο.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!