1 κιλό σπάλα χοιρινού
πατάτες
χυμός από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
150 ml χυμός ανανά
2 κουταλιές κονιάκ
μία κουταλιά μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο για τις πατάτες
1 κύβος βοδινού
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό σπάλα χοιρινού
πατάτες
χυμός από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
150 ml χυμός ανανά
2 κουταλιές κονιάκ
μία κουταλιά μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο για τις πατάτες
1 κύβος βοδινού
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το αλείφουμε με την μουστάρδα και το βούτυρο, αφού πρώτα τα ζεστάνουμε λίγο για να γίνουν λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες.
2. Σε ένα πήλινο σκεύος στρώνουμε τις πατάτες αφού αλείψουμε με λάδι τον πάτο. Βάζουμε το χοιρινό στην μέση. Ρίχνουμε και το σκόρδο.
3. Διαλύουμε το μέλι σε ζεστό νερό μαζί με τον κύβο και το ρίχνουμε από πάνω. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τους χυμούς από τα πορτοκάλια, ανανά και λεμόνι.
4. Αφού ρίξω τα υγρά βάζω το βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Τοποθετούμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου με θερμό αέρα στους 150οC.
Συνταγή 156 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ 10-12-2007 23:42:47
POLY KALO TO EKANA KAI EINAI YPEROXO KAI ARKETA EFKOLO
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!