500 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. άπαχο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 αβγά
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
50 γρ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
2-4 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
Λάχανο Βραστό...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
Αρνί καπαμά ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
...
Φανουρόπιτα ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ...
Ραβανί ...
GUACAMOLE ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
Τσουρέκι ...
Φράουλες με κονιάκ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 14 από 29  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ47 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. άπαχο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 αβγά
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
50 γρ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
2-4 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και βάζουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί στα αβγά και τα αναμιγνύουμε καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας (δεν είναι ο παραδοσιακό τρόπος αλλά συνηθίζεται πολύ).
3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο μπέικον. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Τα αβγά δεν πρέπει να σβολιάσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και προσθέτουμε λίγο μπέικον. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως

Προηγούμενη Συνταγή 14 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ρενα 20-09-2009 03:42:39

αντι για μπεικον τι αλλο αλλαντικο θα μπορουσα να βαλω στην καρμοναρα για πιο διαιτιτικο?αλλα εξισου νοστιμο

Γιωργος 06-09-2009 08:14:54

γεια σας,ψαχνω μια συγκεκριμενη λεμονατη σαλτσα.γι'αυτο σας παρακαλω προσπαθηστε να βρειτε οποιαδηποτε και βαλτε την συνταγη στην ιστοσελιδα σας ωστε να την επιχειρησω για να δω αν ειναι αυτη.ευχαριστω.

TONIA 15-11-2008 20:25:17

ΓΙΩΡΓΟΣ 15-11-2008 03:19:43

ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΑ.....

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ 29-04-2008 11:48:15

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ!ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΖΑΜΠΟΝ Κ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.