500 γρ. σπαγγέτι 150 γρ. άπαχο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια 4 αβγά 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο 50 γρ. τυρί πεκορίνο-ρομάνο 2 κουταλιές βούτυρο αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση 2-4 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και βάζουμε πιπέρι. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί στα αβγά και τα αναμιγνύουμε καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας (δεν είναι ο παραδοσιακό τρόπος αλλά συνηθίζεται πολύ). 3. Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο μπέικον. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν. Τα αβγά δεν πρέπει να σβολιάσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και προσθέτουμε λίγο μπέικον. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή 14 από 29
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ρενα 20-09-2009 03:42:39
αντι για μπεικον τι αλλο αλλαντικο θα μπορουσα να βαλω στην καρμοναρα για πιο διαιτιτικο?αλλα εξισου νοστιμο
Γιωργος 06-09-2009 08:14:54
γεια σας,ψαχνω μια συγκεκριμενη λεμονατη σαλτσα.γι'αυτο σας παρακαλω προσπαθηστε να βρειτε οποιαδηποτε και βαλτε την συνταγη στην ιστοσελιδα σας ωστε να την επιχειρησω για να δω αν ειναι αυτη.ευχαριστω.
TONIA 15-11-2008 20:25:17
ΓΙΩΡΓΟΣ 15-11-2008 03:19:43
ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΑ.....
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ 29-04-2008 11:48:15
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ!ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΖΑΜΠΟΝ Κ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!