1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει πάνω από χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας διαρκώς την βανίλια ή το ξύσμα. 2. Απλώνουμε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα μέτριο ταψί λαδώνοντάς τα ανά ένα για να ψηθούν καλύτερα. 3. Ρίχνουμε την μάζα πάνω στα φύλλα πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα και χοντροκομμένα τα αμύγδαλα και φουρνίζουμε. Η γαλατόπιτα αυτή διαφέρει γιατί δεν έχει από πάνω φύλλα. Όταν πάρει χρώμα και πήξει η κρέμα, την βγάζουμε από το ταψί και την τουμπάρουμε έως ότου κρυώσει για να μείνουν τραγανά να φύλλα.
Συνταγή 55 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
lida 03-09-2009 02:07:02
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!