1/2 φλιτζ. κορνφλάουρ
3 μεγάλα αυγά κτυπημένα
3 φλιτζ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. λάδι για τηγάνισμα
2 κουταλιές κολίαντρος τριμμένος
1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
7 ξηρά κόκκινα τσίλι
1 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός
5 κουταλιές λάδι για να τηγανίσουμε το μίγμα των τσίλι
2 κουταλιές σος ψαριού
2,5 κουταλάκια ζάχαρη
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. ρυζομακάρονο, μουσκεμένο για 5' σε βραστό νερό, στραγγισμένo και στεγνωμένo
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κουλούρια Κανέλλας ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...
Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 3 ...
Λαπάς ...
Κοτόπουλο Λεμονάτο ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΚUSHARY...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...

Συνταγές » Κινέζικα
Συνταγή 1 από 47  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ1 ψήφοι




 

Υλικά
1/2 φλιτζ. κορνφλάουρ
3 μεγάλα αυγά κτυπημένα
3 φλιτζ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. λάδι για τηγάνισμα
2 κουταλιές κολίαντρος τριμμένος
1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
7 ξηρά κόκκινα τσίλι
1 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός
5 κουταλιές λάδι για να τηγανίσουμε το μίγμα των τσίλι
2 κουταλιές σος ψαριού
2,5 κουταλάκια ζάχαρη
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. ρυζομακάρονο, μουσκεμένο για 5' σε βραστό νερό, στραγγισμένo και στεγνωμένo
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με τα αυγά για το πανάρισμα. Βουτάμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Τις βγάζουμε από το λάδι, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
2. Αλέθουμε ψιλά το σκόρδο, το κύμινο, τον κολίαντρο και τα τσίλι.
Ζεσταίνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Τηγανίζουμε το μίγμα του
τσίλι για λίγο και μετά προσθέτουμε τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και
το βασιλικό. Χύνουμε ή ρίχνουμε με το κουτάλι το τηγανισμένο μίγμα
του τσίλι πάνω στις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως πάνω
σε ρυζομακάρονο ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας και ωμά λαχανικά.

Παραλλαγή:
Κάνοντας τη σάλτσα αυτή πολύ πηχτή, χρησιμοποιώντας κόρν φλάουρ και
αυγά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο με μεγάλα λαζάνια, με
εναλλασσόμενες στρώσεις από λαζάνια και σάλτσα γαρίδας.

Συνταγή 1 από 47  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.