0,5-1,5 κιλό χοιρινή παντσέτα τυλιγμένη και δεμένη
1 κουταλιά μουστάρδα ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 μανταρίνι ή πορτοκάλι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. μέλι
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ...
ΚΡΥΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ (VITELLO TONNATO)...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
Μοσχάρι με μελιτζάνες ...
Γλυκό του ταψιού με καρύδα...
Τάρτα με Αγκινάρες...
Αγκινάρες Πανέ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ SHASHLIC ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 13 από 170  Επόμενη

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ1 ψήφοι




 
Μία συνταγή που θα έκανε τον Οβελίξ να ξεχάσει το απλό ψητό γουρουνόπουλο!
Υλικά
0,5-1,5 κιλό χοιρινή παντσέτα τυλιγμένη και δεμένη
1 κουταλιά μουστάρδα ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 μανταρίνι ή πορτοκάλι
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. μέλι
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το κρέας με το μίγμα και το βάζουμε στο φούρνο σε ένα ρηχό ταψί (καλό είναι να μπήξουμε ένα θερμόμετρο στο παχύτερο σημείο του ψητού. Ψήνουμε σε θερμοκρασία 165C για 1-1,5 ώρα ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 75-80C.
2. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το μανταρίνι ή το πορτοκάλι και αφαιρούμε τη φλούδα, την οποία και κρατάμε. Χωρίζουμε το μανταρίνι ή το πορτοκάλι σε φέτες, τις οποίες ξεσποριάζουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Αφαιρούμε τη λευκή μεμβράνη από τη φλούδα και κόβουμε περίπου 2 κουταλιές λεπτές λωρίδες φλούδας. Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τις λωρίδες της φλούδας και 1 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τον χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού με το μέλι. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ και 1 κουταλιά νερό. Το προσθέτουμε στο μίγμα χυμού-μελιού, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο και την μαγειρεμένη φλούδα και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Κόβουμε σε φέτες το χοιρινό και το απλώνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού ή πορτοκαλιού και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές της σάλτσας. Σερβίρουμε με βουτυρωμένο και μπρόκολο ή κουνουπίδι στον ατμό.

Προηγούμενη Συνταγή 13 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.