1 1/2 κιλό κατσικάκι γάλακτος
σε μερίδες των 300 γρ.
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 4 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί από μοσχοφίλερο
2 πατάτες ολόκληρες
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ (Ινδία) ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
Γαρίδες Σαγανάκι ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Ψαρονέφρι της Πλάκας ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
Μπουγάτσα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
Σπαγγέτι με ρικότα και μελιτζάνες ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 19 από 170  Επόμενη

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ0 ψήφοι




 
Παραδοσιακά, οι διατροφικές συνήθειες της Γορτυνίας διαμορφώθηκαν από το σχετικώς άγονο τοπίο της και την οικονομική ανέχεια των περισσότερων χωριών της. Στα διατροφικά προϊόντα την κύρια θέση είχαν τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά, το μέλι και τα νόστιμα ψωμιά που παράγονταν από τα λίγα σιτηρά. Τώρα θα δούμε το κατσικάκι στη γορτυνιακή εκδοχή του, σε μια σχετικώς εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή, που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα.
Υλικά
1 1/2 κιλό κατσικάκι γάλακτος
σε μερίδες των 300 γρ.
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 4 λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί από μοσχοφίλερο
2 πατάτες ολόκληρες
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κόψει. Όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε καλά το κρέας έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και ένα φύλλο δάφνης. Έπειτα το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνουμε δύο πατάτες ολόκληρες. Πέντε λεπτά πριν από το τελείωμα, βγάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό και με το λεμόνι. Μετά, ρίχνουμε το μίγμα πάλι στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε δυο πρέζες ρίγανη, το αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση και είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και λίγο ρύζι.

Προηγούμενη Συνταγή 19 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.